Як зробити волосся здоровими
Будь-яка дівчина мріє про красивих, блискучих, здорових волоссі. Косметичний ринок сьогодні пропонує безліч послуг і засобів для оздоровлення волосся, в цьому різноманітті непросто розібратися. Ми розповімо про те, як оздоровити волосся, що для цього потрібно робити, а чого варто уникати.
Волосся як показник здоров`я
Як і шкіра обличчя, волосся відображає загальний стан організму. Тому, маючи на меті відростити красиві і блискуче волосся, потрібно звернути увагу на стан здоров`я. Якщо починають випадати волосся, то це може бути симптомом гормональних розладів і в цьому випадку потрібно сходити до ендокринолога. Якщо волосся дуже швидко жирніє, то потрібно провести дослідження печінки, а надто сухе волосся можуть говорити про неправильну роботу нирок.
Харчування і вітаміни для здоров`я волосся
Ламкі, сухі, посічене волосся, рясне випадання волосся можуть бути знаком авітамінозу. І в цьому випадку насамперед потрібно збалансувати своє харчування по вітамінно-мінеральному складу. За здоров`я волосся відповідають вітаміни А і Е, а також групи В, тому потрібно їх регулярно приймати з їжею.
Надлишок солодкої і жирної їжі також негативно позначається на волоссі, коли хочеться поліпшити своє волосся, потрібно відрегулювати своє харчування.
Найкорисніші для волосся продукти, це: Буряк, соняшникова олія і насіння, волоські горіхи, бобові, печінка, яйця.
Крім внутрішнього харчування, волосся повинне отримувати корисні речовини із зовні у вигляді масок, лосьйонів, шампунів.
Здорове волосся в домашніх умови: правильний догляд
В першу чергу, як не дивно, потрібно навчитися правильно мити голову. На здоров`я волосся прямо впливає миючий засіб, краще вибирати професійний шампунь відповідно до типу волосся. Бажано, щоб в ньому не було шкідливої речовини - лаурилсульфат натрію. Для миття голови шампунь потрібно спочатку в долоні змішати з невеликою кількістю води, а потім наносити на голову, основна частина розчину повинна наноситися на шкіру голови, а по довжині волосся розподіляється тільки піна. Миття потрібно поєднувати з легким масажем, температура води повинна бути невисокою. Це правило не складно дотримуватися, щоб зробити волосся здоровими в домашніх умовах.
На другому етапі догляду за волоссям добре використовувати кондиціонери або бальзами, їх завдання зробити волосся більш слухняними і блискучими, краще вибирати засіб з однієї серії з шампунем.
Також можна використовувати різні трав`яні настої, які добре зміцнюють волосся, традиційно застосовуються настої ромашки, кропиви, календули. Обполіскувати волосся потрібно спочатку теплою, потім прохолодною водою.
На завершення процедури догляду за волоссям непогано використовувати захисні засоби: лосьйони, тоніки, спреї, які захищають волосся від зовнішнього впливу середовища: від ультрафіолету, холоду.
Важливою частиною догляду є правильне розчісування.
Небажано розчісувати мокре волосся - Це призводить до травмування та зламу волосся. Краще використовувати гребінці з натуральних матеріалів: щетини, дерева.
Крім систематичного миття, потрібно регулярно здійснювати Догляду процедури: маски, обгортання. Хоча б раз на тиждень потрібно робити маски для волосся. Можна скористатися готовими професійними засобами, але надійніше і дешевше зробити маску в домашніх умовах для здоров`я волосся. Існує безліч рецептів, найпопулярнішими є маски на основі яєць, дріжджів, рослинних масел, чорного хліба, меду.
Які процедури для волосся пропонують салони краси
Відмінні можливості для догляду за волоссям надають салони краси. Періодично можна підтримати своє волосся за допомогою ламінування, глазурування, елюмініровання волосся. Різні обгортання, мезотерапія допоможуть поліпшити стан волосся, наповнити їх життєвою силою.
Що шкодить волоссю
Сонце згубно впливає на здоров`я волосся, особливо на відпочинку. Крім захисних спреїв, на курорті потрібно вкривати волосся під головним убором. Куріння, надмірне вживання алкоголю, неякісний фен - джерела несприятливого впливу на зовнішній вигляд і здоров`я волосся.